Buletinul de analiza pentru apa este absolut necesar atat in industrie cat si in aplicatii ce necesita potabilizare sau tratare anticalcar.

Ca in fiecare domeniu tehnic, totul incepe de la informatie. Daca se cunoaste calitatea apei, urmatorul pas este sa se aleaga echipamentele necesare pentru filtrare si tratare. Fie ca vorbim de tratarea apei brute sau de tratarea apei uzate, totul incepe cu calitatea acesteia. Cunoscand ceea ce contine apa dpdv. fizico-chimic si microbiologic, tratarea acesteia se va putea face corect si fara greseli.

Deci, prima necesitate ar fi cunoasterea calitatii apei, pentru a o trata corect.

Un alt aspect important este monitorizarea calitatii apei. Fie ca aplicatia este de mentinere a potabilizari, sau de epurare a apelor uzate, ori apa pentru SPA, calitatea acesteia trebuie sa indeplineasca anumite criterii. De aceea este absolut necesar ca apa sa fie monitorizata in laboratoare autorizare, conform legislatiei in vigoare.

Monitorizarea apei trebuie sa aiba loc si in restaurante / catering, mai ales daca apa nu provine dintr-o sursa sigura si controlata, precum apa din reteaua publica.

Un alt aspect in care intervine buletinul de analiza a apei, este industria, in care apa joaca un rol extrem de important. Daca apa nu are anumite calitati solicitate de producatorii de echipamente industriale, atunci exista probleme in procesul de productie. Exista riscul ca apa sa creeze depuneri neplacute, sa creeze coroziune, sa blocheze robineti, ceea ce este foarte neplacut atunci cand exista termene limita si contracte de respectat.

Un alt domeniu extrem de important in care apa creaza probleme prin depuneri de calcar, este cel rezidential si hotelier. Depunerile creaza costuri ridicate prin faptul ca echipamentele de incalzire necesita mai multa energie  (gaz sau curent electric) pentru a face fata solicitarilor din sezonul rece. In plus, depunerile de calcar creaza chiar blocaje in centrale termice/conducte. Printr-un buletin de analiza, se poate lua decizia de utilizare a unei tehnologii anticalcar.

Analiza apei este o necesitate, iar acest link va poate ajuta sa gasiti un laborator de apa, pentru testarea acesteia: Laboratoare analiza apa.