Duritatea apei poate fi exprimata in diferite unitati de masura. In Romania, duritatea apei se exprima cel mai des in grade germane (°dH), Nu putine sunt cazurile in care intalnim in buletine de analiza a apei, duritatea exprimata in grade franceze, mmol, ppm, sau chiar in alte unitati de masura cu care nu suntem deloc obisnuiti.

Mai jos gasiti un calculator pentru convesia unitatilor de masura a duritatii apei, in cele mai cunoscute si utilizate unitati de masura la nivel international.

Calculator duritate apa

Puteti accesa calculatorul de duritate accesand adresa: https://azura.ro/calculator-duritate/

Duritatea apei masoara continul de calciu si de magneziu din apa.

Utilizare calculator duritate apa

Completeaza valoarea dorita intr-un camp, pentru a fi transformata. Click pe butonul “Calculeaza”. Citeste rezultatele in celelalte campuri. Click pe butonul “Reseteaza” pentru a sterge datele rezultate.

Exemplu pentru calcularea duritatii apei, plecand de la valorile calciului si magneziului.

Gasim aceasta situatie de multe ori pe eticheta apei imbuteliate. Gasim valorile calciului si a magneziului dar nu gasim duritatea apei. Mai jos veti gasi un exemplu pentru calcularea duritatii in aceasta situatie.

Presupunem ca o apa contine 170 mg Ca2+/l si 40 mg Mg2+/l. Care este duritatea apei in acest caz? Este nevoie sa calculezi de doua ori. Mai intai scrie 170 in campul „mg Ca2+/l”.  Click pe butonul “Calculeaza” si citeste rezultatul in alte campuri. De exemplu , in campul °dH (duritate grade germane), vei gasi valoarea 23,79. Pentru calcularea magneziului scrie valoarea 40 in campul „mg Mg2+/l”.  In acest caz, in campul °dH (duritate grade germane), vei gasi valoarea 9,23. Acum aduna cele doua valori (23,79 + 9,23) si vei avea rezultatul 33 °dH (grade germane).

Atentie! Nu exista o garantie pentru calculele de mai sus. Website-ul infoapa.ro nu este raspunzator pentru orice daune posibile in urma unor erori de calcul sau de nefunctionare corecta. Te rog, trimite-ne un email catre: contact@infoapa.ro in cazul in care observi erori sau nefunctionalitati.

Pentru determinarea duritatii apei, va recomandam acest kit: Test duritate apa grade germane.

Doresti sa te ajutam cu conversia duritatii sau ai intrebari despre apa dura, dedurizare, tratare anticalcar, indiferent ca este vorba de zona industriala sau zona comerciala / casnica? Ai o problema cu apa dura si vrei sa o rezolvi? Contacteaza-ne prin contact@infoapa.ro

Va recomandam sistemele dedurizare moderne, cu valve americane cu regenerare dupa volum: Dedurizatoare volumetrice.
Va recomandam dedurizatoare fara sare americane:  NSS TAC
Va recomandam sisteme anticalcar electromagnetice: Scalewatcher 

Alegerea corecta pentru o tehnologie sau alta trebuie facuta in functie de aplicatie, debite, calitate apa de tratat, ratiuni economice si de durabilitate. Va recomandam sa ne contactati pentru a va consulta cu noi.