Fluorul din apa poate fi daunator sau benefic, in functie de concentratia sa.
- Cercetarile arata ca o concentratie de ~1 miligram (ppm) / litru de fluor in apa de baut, reduce cariile dentare. Multe orase adauga fluor in apa de baut din retelele publice, intr-o concentratie de 1 ppm, cu scopul de a reduce cariile (se intampla in SUA);
- Cand apa de baut contine fluor excesiv, mai mult de 2 ppm, apare problema numita “fluoroza dentara endemica”; Aceasta problema se manifesta ca niste pete maro inchis pe dinti sau ca niste pete albe precum creta;
- Doar apa care este pentru baut sau gatit necesita indepartatea excesului de fluor;
- Trebuie mentionat faptul ca adaugarea de fluor in apa se intampla in SUA. Pentru ca aducem aceste informatii in Romania, mentionam ca acest lucru nu se intampla pe teritoriul nostru. La momentul acesta, anul 2023, nu avem cunostinte si nu am auzit ca undeva pe teritoriul Romaniei sa se adauge fluor in apa. Cel mai probabil, nu avem in Romania aceasta adaugare de fluor in apa din retelele publice.
Sursa: WQA. Text tradus si adaptat de: Emanuel Toader / https://azura.ro/
Pai hai sa ii intrebam pe cei de la bucovina, izvorul minciunilor si spring, ce cauta fluorul ala din apa lor, e de ceva ani acolo. Oare vine direct din izvor?
Buna ziua,
Informatia din articol se refera strict la apa din retelele publice, furnizata in localitati si orase. In niciun caz nu se refera la apa imbuteliata. De-asemenea, mentionam ca nu confirmam dar nici nu infirmam cele declarate de dvs. Nu avem informatii in acest sens si nici nu este treaba noastra.
Va dorim multa sanatate!