Apa acida are un pH mai mic de 7

  • pH-ul este un termen utilizat pentru a masura intensitatea aciditatii sau alcalinitatii apei. pH-ul are o scala a masurarii de la 0 la 14. Valoarea 7 reprezinta “neutru”, unde apa nu este nici acida dar nici alcalina. Valoarea pH-ului mai mare de 7, indica alcalinitate. Cu cat valoarea pH-ului creste mai mult peste 7, cu atat apa este mai alcalina. pH-ul sub valoarea 7, indica aciditate. Cu cat valoarea pH-ului scade sub 7, cu atat apa este mai acida.
  • Apa acida poate fi cauzata de ploile acide si de scurgerile apei de pe anumite suprafete.
  • Ploaia acida se refera la precipitatii, ca de exemplu ploaia sau zapada. Ploaia acida poate fi cauzata de praful sau poluarea care pot contine cantitati mari de acid azotic si sulfuric.
  • Sursele naturale precum vulcanii si vegetatia in descompunere, plus sursele create de om cum ar fi: dioxidul de sulf (SO2) si oxizii de azot (NOx) rezultate din arderea combustibililor fosili, contribuie la acesti aicizi.
  • Apa care cade pe supafete se poate in scurge in lacuri si rauri, iar in drumul ei absoarbe deseuri, cum ar fi ingrasamintele, erbicidele, deseuri umane, care in final modifica nivelul pH-ului acestor surse de apa facandu-l de multe ori, acid.

Surse:Wqa.org
Tradus si scris de: Emanuel Toader / azura.ro