Aproape toate sursele de apa naturala contin cloruri si ioni de sulfati.
- Este de dorit ca apa potabila sa contina o cantitate mica sau moderata de cloruri sau ioni de sulfati.
- Concentratia excesiva de cloruri si de ioni de sulfati face ca apa sa fie neplacuta la gust.
- Atat clorurile si ionii de sulfati contribuie la cantitatea totala de minerale din apa. Concentratia totala de minerale, poate avea efecte extreme asupra instalatilor si asupra echipamentelor de incalzire: de la depunerea de calcar la efecte de coroziune.
- Clorurile si ionii de sulfati au efect coroziv asupra metalelor.
- Nivelul maxim de cloruri. reglementat in Romania prin legea 458/2002, este de 250 mg/l. Iar nivelul maxim de sulfati este de 250 mg/l, reglementat tot prin legea 458.
- Ca recomandare de filtrare si reducere a clorurilor si sulfatilor, tehnologia de osmoza inversa este momentan singura potrivita pentru asa ceva.
- Clorurile si sulfatii pot afecta prin coroziune, industria prelucatoare metalica. Osmoza inversa industriala este echipamentul care rezolva acesta problema.
Surse: Wqa.org
Tradus, scris si adaptat de: Emanuel Toader / azura.ro