Direcția de Sănătate Publică a Județului Buzău este serviciu public deconcentrat, cu personalitate juridică, subordonată Ministerului Sănătății, reprezentând autoritatea de sănătate publică la nivel local, care realizează politicile și programele naționale de sănătate, elaborează programe locale, organizează structurile sanitare, evidențele statistice pe probleme de sănătate precum și de planificare și derulare a investițiilor finanțate de la bugetul de stat pentru sectorul de sănătate.

Direcția de Sănătate Publică a Județului Buzău evaluează, coordonează și monitorizează modul de asigurare a asistenței medicale curative și profilactice din unitățile sanitare de pe teritoriul arondat, inclusiv pentru unitățile sanitare din subordinea Ministerului Sănătății, luând măsuri pentru asigurarea accesului la asistență medicală oricărei persoane din raza județului.

Servicii publice furnizate de Direcția de Sănătate Publică Județeană Buzău persoanelor fizice și juridice

Direcția de Sănătate Publică a Județului Buzău asigură serviciul de permanență 24 de ore din 24 prin personalul medical al instituției, la sediul din str. G-ral Grigore Baștan.

Numărul unic pentru apelurile de urgență în rețelele publice de telefonie este 112.

Urmareste Laborator diagnostic si investgare in sanatate publica Buzau si pe:

Laborator diagnostic si investigare in sanatate publica Buzau

Adresa:  Str. G-al Grigore Bastan, nr. 3, Buzau;

Tel/fax: 0238 / 725 690; 0238 / 721 539;

Mobil:

E-mail: medprev@dspbz.ro

Cod postal:100032.

Website: http://www.dspbz.ro/

SERVICII ANALIZA APA

Analize fizico-chimice: oxidabilitate, nitriti, nitrati, amoniu, etc

Analize microbiologice: E.coli, enterococi intestinali, bacterii coliforme, etc.